Search Results for "mate"

Søker...

Ingen resultater
Aggregater

Slik velger du leverandør av aggregat til fôrflåten

Du er nok godt kjent med konsekvensene av strømbrudd og produksjonsstans i anlegget. Har du en god aggregatløsning skal dette være et ikke-problem, men da må du kunne stole på backup-systemet. Et steg i riktig retning er å velge rett leverandør. Her er faktorene du bør undersøke, i tillegg til pris og garantitid som du sikkert er oppmerksom på fra før.

fiskeoppdrett

Velg kvalitet

Det finnes produkter på markedet som ikke er av den beste kvaliteten, og disse bør du selvfølgelig unngå. Uten å nevne spesifikke merker, anbefaler vi å velge leverandører som benytter europeiske produsenter. De er som regel av høy kvalitet og har kortere leveringstid på reservedeler sammenlignet med produsenter som leverer fra Asia eller Nord-Amerika. Tid er penger, spesielt for fôrflåter, så det å ha noen som kan levere kjapt er noe du bør prioritere.

Hvilke servicekrav har du?

Hvor avhengig du er av hjelp til service kommer an på kunnskapsnivået til mannskapet på flåten. De fleste tar seg av filter- og oljeskifte selv, men trenger støtte for å følge tyngre vedlikehold på det elektriske anlegget, injektorer og reimer. Vær ærlig når du vurderer flåtens kunnskapsnivå – det er tross alt bedre å undervurdere enn å overvurdere eget nivå. I tillegg bør du vurdere serviceintervallet på utstyret du tilbys. Jo lengre tid det tar mellom serviceoppdragene, jo lavere blir servicekostnadene. Sitter du med flere ulike alternativer, kan det lønne seg å velge leverandøren med lengst serviceintervall, gitt at alle andre forhold er like. Litt for mange fremmedord? Sjekk ut vår ordliste som tar for seg ord innen elektroteknikkbransjen!

Styresystemer

Det finnes alt fra enkle styresystemer med start/stopp-funksjonalitet til mer avanserte systemer som kan styre lastfordelingen. Avanserte systemer som kan fjerndiagnostiseres av leverandøren sikrer deg trygghet og god oppfølging. For noen vil de mer avanserte systemene simpelthen være for mye, mens andre setter pris på at leverandøren kan overvåke systemet fra et annet sted. Vi anbefaler å velge et styresystemet som kan utvides og tilpasses ved behov. Er styresystemet for eksempel klart for en moderne hybridløsning? Spør etter et system som kan møte fremtidens krav.

Før du ringer leverandøren: Beregn lastbehovet

Første spørsmål du kommer til å få fra leverandøren er sannsynligvis: «Hva skal du drifte?» Før du ber om et tilbud bør du ha en oversikt over effektbehov og sammensetning av de ulike lastene. Hvor mange motorer har anlegget og hva er lys- og varmebehovet? Trenger du Emergency Standby Power eller Prime Power? Du trenger ikke vite alt ned til detaljene, men det er selvfølgelig nyttig å gå inn i samtalen med en tanke om hva du trenger – og ønsker. Til slutt vil vi anbefale å velge en leverandør som forstår deg og er enkel å samarbeide med. Husk at et samarbeid ideelt sett skal vare over lang tid, og derfor bør du ikke bare velge på grunnlag av produkter, spesifikasjoner og driftsbehov. Stol på magefølelsen og velg noen som du tror vil strekke seg litt ekstra for å hjelpe nettopp deg og ditt firma – det kommer godt med når uhellet først er ute.

prat-med-oss-ta-kontakt